Lækre opskrifter med whisky

Whiskey kan tilføje en dyb og kompleks smag til forskellige retter både i madlavning og i cocktails. Her finder du nogle lækre opskrifter med whisky, som du kan servere for dine gæster eller som lækker weekendmad til familien.

Whisky-glaseret laks

Ingredienser:

  • 4 laksefileter
  • 1/4 kop whisky
  • 1/4 kop sojasovs
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 2 fed hakket hvidløg
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk hakket dild til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. I en skål blander du whisky, sojasovs, honning, citronsaft, hakket hvidløg samt salt og peber sammen
  3. Læg laksefileterne i et ovnfast fad og hæld whiskymarinaden over
  4. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil laksen er færdig
  5. Drys med friskhakket dild før servering

Bourbon-glaseret BBQ kylling

Ingredienser:

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 kop bourbonwhisky
  • 1 kop barbecuesauce
  • 1/4 kop brunt sukker
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 fed hakket hvidløg
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber
  2. I en skål blander du bourbonwhisky, barbecuesauce, brunt sukker, sennep og hakket hvidløg sammen
  3. Opvarm en stor pande og steg kyllingen i et par minutter på hver side, indtil den er brunet
  4. Hæld whiskysaucen over kyllingen og lad det simre i ca. 15-20 minutter, indtil kyllingen er kogt igennem og saucen er tyknet
  5. Server med ekstra sauce og nyd

Disse opskrifter kan du tilpasse efter din smag. Vær ikke bange for at eksperimentere med mængder og ingredienser for at skabe den perfekte smagsoplevelse.